Ікона «Невипивана чаша»: у чому допомагає і куди вішати святий образ

  1. Явище реліквії «Невипивана чаша»
  2. Символіка образу - що зашифровано в зображенні
  3. Ікона «Невипивана чаша»: у чому допомагає і куди вішати

Залежність від чогось - бич сучасного світу. Багато людей страждають від алкоголізму, наркоманії, згубної тяги до азартних ігор або переїдання, роблячи нещасними і своїх близьких. Зрозуміло, вони намагаються боротися з цим - але сучасна медицина часто виявляється не в силах їх зцілити. Адже подібні проблеми викликані не фізіологічними особливостями, а психологічними і навіть духовними труднощами, втратою моральних орієнтирів, розчаруванням в вічні цінності. Тому і звертатися за допомогою необхідно до тих, хто лікує душі, а не тіла.

Тому і звертатися за допомогою необхідно до тих, хто лікує душі, а не тіла

І саме в таких ситуаціях необхідна ікона «Невипивана чаша» . У чому допомагає, куди вішати благодатний образ, яка його історія та богословське значення - все це Ви дізнаєтеся з нашої статті.

Явище реліквії «Невипивана чаша»

Ця святиня, як і молитва «Невипивана чаша» від пияцтва, була дарована Дівою Марією людям не так давно - в 1878 р Ось яке переказ пов'язано з її появою.

Літописи свідчать, що в Єфремівському повіті Тульської губернії жив один відставний солдат, одержимий недугою пияцтва. Його залежність дійшла до такого ступеня, що він продав все своє майно, ставши практично жебраком. Потім у чоловіка паралізувало ноги - але він і далі вживав алкоголь.

Для читачів блогу даруємо знижку 11% на ікону Божої Матері «Невипивана чаша» по промокодом: neupivaemaya_11blog Для читачів блогу даруємо знижку 11% на ікону Божої Матері «Невипивана чаша» по промокодом: neupivaemaya_11blog

Але якось уві сні перед ним виник старець, увінчаний сяючим німбом. Праведник повелів солдату відправитися в чернечу обитель, розташовану в м Серпухові, і замовити там молебень перед образом «Невипивана чаша». Спочатку грішник не прислухався до цих слів, прийнявши їх за маячний бачення. Крім того, він не мав ні гроша і зовсім не міг ходити. Але сон повертався знову і знову. На третій раз тон і слова праведника стали такими грізними, що чоловік все-таки вирушив у дорогу, причому долати все відстань йому довелося на четвереньках.

Потрапивши, нарешті, в монастир, страждалець повідав ченцям про те, що з ним сталося, і попросив провести Божественну літургію. Але нікому з братії була відома реліквія з такою назвою. Нарешті, один літній монах згадав, що в проході, що веде з собору до ризниці, висить образ, на якому показана чаша. І справді - коли його розглянули уважніше, на іспод ікони виявили напис «Невипивана чаша». У неї негайно провели службу - і яким же було здивування і захоплення всіх присутніх, коли солдат повністю зцілився від усіх своїх недуг! А пізніше він дізнався і того старця, який був йому уві сні. Це був преподобний Варлаам - чудотворець з Новгорода.

Звістка про те, що трапилося поширилася дуже скоро. Люди, які страждають від пияцтва та інших згубних залежностей, приходили до благодатної святині з усієї країни. Тепер списки способу є майже в кожному храмі. Але де знаходиться ікона «Невипивана чаша», у якій було явлено найперше зцілення? Вона як і раніше перебуває в Серпуховском Висоцького чоловічому монастирі. Щонеділі у святині проводиться молебень, а потім читається акафіст про тих, хто страждає від надмірної пристрасті до алкоголю. Але підносити молитви можна і у домашньої реліквії, адже Богородиця чує всіх, хто звертається до Неї з вірою, надією і каяттям.

Але підносити молитви можна і у домашньої реліквії, адже Богородиця чує всіх, хто звертається до Неї з вірою, надією і каяттям

Символіка образу - що зашифровано в зображенні

Достовірно невідомо, ким і коли була написана святиня, адже до пори до часу вона ховалася від людських очей. Але, розглядаючи фото ікони «Невипивана чаша» або висипаний з натурального бурштину список , Можна відзначити, що створив її майстер належав до візантійської школі.

Дану реліквію зараховують до найдавнішого типу зображень Пречистої Діви - «Оранта», тобто благословляє Дану реліквію зараховують до найдавнішого типу зображень Пречистої Діви - «Оранта», тобто благословляє. Вона показує Небесну Царицю з піднятими і розкинутими в сторони руками - така поза символізує Її невпинну заступницьку молитву про кожну людину.

Але головною особливістю ікони, безсумнівно, є Ісус, що стоїть в чаші. Він уособлює Святе Причастя, дароване християнам в знак спокути первородного гріха. Благодать, яка виходить від неї, ніколи не вичерпується, тому чаша дійсно «Невипивана» - як немає меж Господньої ласки і терпіння. Син Божий став жертвою заради людей, тому ніхто не повинен відкидати Його, змінюючи вічне спасіння на швидкоплинне задоволення від тютюну, алкоголю або наркотиків - ось про що нагадує образ.

Ікона «Невипивана чаша»: у чому допомагає і куди вішати

До цієї реліквії вдавалися багато нужденних, а по піднесений до неї молитві здійснювалися різні чудеса. Найчастіше спостерігається позбавлення від тяги до алкоголю, саме тому, перераховуючи, від чого допомагає ікона «Чаша Невипивана», перш за все згадують про лікування питущих членів сім'ї. Але святиня рятує не тільки від цього - вона може зцілити залежність від будь-яких наркотиків, куріння, азартних ігор. Благодать Божої Матері зміцнює у вірі і дарує силу волі, допомагає протистояти гріховним спокусам, захищає від зла і могутньої диявольською влади, штовхає людину до саморуйнування і загибелі.

Є також свідчення, що образ неодноразово сприяв вирішенню житлових питань Є також свідчення, що образ неодноразово сприяв вирішенню житлових питань. Так, він полегшує укладання угод купівлі, продажу або обміну квартири, дозволяє вчасно виявити підступ з документами і вирішити проблеми з успадкуванням. Звичайно ж, при цьому Ваші помисли повинні бути чистими, а дії - відповідати правовим і моральним нормам.

Крім того, акафіст «Невипивана чаша» читають батьки, які відпускають своїх дітей у доросле життя. Він допомагає уникнути спотворення моральних орієнтирів, оберігає від небезпек і неприємних превратностей самостійності, наставляє на праведний шлях.

Що стосується розташування ікони в будинку, то для лікування необхідно помістити образ Богоматері в узголів'я ліжка людини страждає на алкоголізм. І, зрозуміло, перед благодатним іконою необхідно молитися кожен день, висловлюючи свої прохання, надії, побажання і скорботи. Образ може стати невичерпним джерелом духовної радості, підтримки і розради - потрібно тільки припадати до нього щиро і з вірою. А придбати його Вам допоможе інтернет-магазин «Янтар Полісся» - наші майстри ретельно і з любов'ю висипали унікальну реліквію з сяючих дорогоцінних каменів, зробивши її воістину живий і одухотвореною!

Але де знаходиться ікона «Невипивана чаша», у якій було явлено найперше зцілення?
Готовим сами