Рецензія на фільм «Чумацький шлях»

Плутана і сумбурна, але зате кумедна і добросерда новорічна трагікомедія про сімейний примирення.

Рік тому подружжя Андрій і Надя ( Сергій Безруков і Марина Александрова ) Вирішили розійтися. Він поїхав до Москви, вона залишилася з дітьми в Іркутську. Офіційно, проте, вони не розлучилися, і їх особисте життя за рік ніяк не просунулася. Коли на Новий рік вони збираються всією сім'єю на дачі на березі Байкалу, обоє потай сподіваються, що зможуть помиритися. Але ніхто не хоче зробити перший крок назустріч один одному, і відносини ще більше разлаживаются ... Поки в ситуацію не втручаються химерні події і діти головних героїв.

Дочка героя Сергія Безрукова зіграла юна актриса Настя Безрукова. Вони не родичі - це випадковий збіг

Другий художній фільм постановниці « сатисфакції » Анни Матисон починається сильно і переконливо, і не тільки за мірками сентиментальних новорічних трагикомедий. Багато що посварилися пари не можуть помиритися, тому що їм заважають гординя і страх здатися слабким і вразливим. Відносини, які можна було склеїти, розвалюються назавжди, тому що їх учасники відгороджуються друг від друга непрошібаемая психологічними стінами. І «Чумацький шлях» наочно показує цю динаміку, демонструючи героїв спершу окремо, а потім разом.

Дія фільм розвивається в Іркутську і на Байкалі, тому що режисер Анна Матисон народилася в Іркутську

Наодинці з собою Андрій і Надя виразно переживають через розрив, і вони продовжують носити свої обручки. Але коли вони збираються за святковим столом, гординя переважує, і вони замість зізнань і вибачень пригощають один одного байками про те, як чудово живуть один без одного. Вони навіть винаходять собі коханку і коханця, щоб здатися щасливими і задоволеними. І їх дітям, старшої дочки і молодшому синові, залишається лише з жахом спостерігати, як Новий рік перетворюється в безглузду «пузомерку».

На жаль, у другому акті «Чумацький шлях» розвалюється. В дію вплітаються все нові і толком не потрібні розповіді другорядні персонажі (від двох байкальских шаманів, удаваного і сьогодення, до здоровенного лісового кабана), головні герої розійдуться по замерзлому озеру і його околицях, а сценарій при цьому тупцює на місці. Він хапається то за одну, то за іншу сюжетну ідею, але нічого путнього з ними не робить. Поки нарешті в самому кінці не здогадується, що кращий спосіб з'єднати батьків - змусити їх разом шукати маленьку дитину. Проте на той момент, коли ця сюжетна лінія стає домінуючою, загубитися і знайтися встигають Андрій, Надя і навіть валізу Андрія, зданий в багаж і зниклий в аеропорту. Яке може бути драматичне напруження у четвертій за рахунком пропажі протягом одного фільму ?! Природно, ніякого. За хлопчину нітрохи не переживаєш, хоча він цілком може загинути. Фігурально висловлюючись, фільм намагається танцювати, попередньо простріливши собі ноги.

Що ще гірше, «Чумацький шлях» залишає за кадром остаточне примирення Андрія і Наді. Мовляв, ясно, що воно трапиться, але ви, глядачі, самі придумайте, які слова скажуть один одному персонажі і які вчинки вони при цьому зроблять. Це відомий і допустимий сценарний хід в мелодрамах, але в «Чумацькому шляху» він здається зрадою публіки. Стрічка витрачає багато часу на несуттєві події і зайвих персонажів, але не виділяє кілька хвилин на остаточне пояснення головних героїв. При цьому конфлікти Андрія і Наді відображені в усіх деталях. Куди це годиться? Мало того, з попередніх подій аж ніяк не випливає, що герої подолали головний стоїть перед ними психологічний бар'єр, і це означає, що без фінального пояснення основна сюжетна лінія не вичерпана.

Втім, стрічка все ж не повне фіаско. Хоча сюжет «Чумацького шляху» сумбур, а в фіналі у нього три крапки, а не необхідна новорічної атмосферою точка, в фільмі досить смішних, душевних і несподіваних сцен, щоб отримати від нього задоволення. А крім того, околиці Байкалу - куди більш цікаве місце дії, ніж звичайні для нашого кіно «кам'яні джунглі», і такий відхід від стереотипу треба цінувати. Мабуть, цей фільм найкраще дивитися краєм ока за новорічним столом, щоб сміятися над вдалими моментами, дивуватися дивним епізодами і не помічати, що картина погано працює як єдине ціле.

З 31 грудня в кіно.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Плутана і сумбурна, але зате кумедна і добросерда новорічна трагікомедія про сімейний примирення Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

Яке може бути драматичне напруження у четвертій за рахунком пропажі протягом одного фільму ?
Куди це годиться?
Готовим сами
Как пользоваться палочками для суши
Хаси — так называются палочки, которыми едят в Японии — не просто национальный столовый прибор. В этой стране хаси воспринимают как важную часть культуры, поэтому к ним сложилось особо почтительное отношение.

Суши сет истра
Таинственный Восток окутан бесчисленным множеством древних преданий. Некоторые из них тесно связаны с кулинарным искусством. В Японии ритуал сотворения таких блюд, как суши и роллы, похож на священнодействие.

Йошико доставка суши
  Что же такое суши? Прежде всего суши — это образец чистоты и свежести вкуса — сегодня популярны во всем мире. Это и закуска, и основное блюдо званного обеда, и превосходное угощение для «шведского

Суши бокс печатники
Каждый любитель японской кухни знает, что лучшие суши у м Печатники подаются в Kyoto Sushi. В ресторанах сети посетителей всегда встречает приветливый, хорошо обученный персонал, который сможет рассказать

Суши сет отзывы
Народ, а вы не боитесь в России всё это есть? Думаю, видео и фотографии последствий жизнедеятельности всей той прелести, что живёт в морской рыбе (про пресную не говорю) видели все. Отзывы перенесших

Промокод империя суши
Всем известно, что в Японии довольно много долгожителей, для которых сто лет далеко не предел. Специалисты всего мира сходятся во мнении, что далеко не последнюю роль в этом играет местная кухня, основанная

Торт суши рецепт
Торт-суши идеальная замена обычным роллам и суши, особенно в те моменты, когда вы ждёте гостей и у вас нет достаточного времени на сворачивание рулетов, формирования

У дома доставка суши
Далее подыскиваем поставщиков. Среди них стоит рассматривать два направления: Поставщиков оборудования, посуды для приготовления суши и блюд японской кухни в наше время найти несложно. Стремясь открыть

Суши пицца вок
Заказать доставку еды в Одинцово такую как суши, пиццу и роллы, супы можно у нас абсолютно бесплатно, доставка осуществляется по всему Одинцовскому району, а именно в районы Мамoново, Мкр.Трехгорка ,

Контейнеры для суши и роллов
Особая упаковка для суши и роллов Если еще совершенно не так давно суши можно было испытать исключительно в специализированных направленных на определенную тематику ресторанах, то в наше время масштабы